21. heinäkuuta 2013

kierrä - katso - toimi

pimpulan pampulat sentään, on ehkä haastavin työharjoitteluviikko takana! ei, kyseessä ei ole toimien korkea taitotasovaatimus taikka runsaslukuisuus - päinvastoin. jos kahtena viimeviikkona olen kuvitellut henkilöstön hävinneen minimilukuisuuteensa, olin erittäinkin väärässä. työviikko seitsemän osoitti lahjakkuutensa varmistamalla jokaisen oikeasti taloon kuuluvan visualistin kiireellisyyden omissa hommissaan, mutta samalla tehden kyseisistä tohinatoimista yhden henkilövahvuuden vaativuustasoisia - siis suomeksi sanottuna tehtävät asiat eivät jaksaneet antaa tarpeeksi monimuotoisuutta usean henkilön työstämäksi, vaan jokaisella oli ihan oikeasti vain ne omat hommat. sekavaa selitystä, mutta oma kielikulttuurisuus ei nyt anna selkeämpää kuvailuantia viikkotoimien havainnollistamiseksi. mutta siis, samalla kun haasteellisuus iskee vastaan, antaa se tietynlaisen mahdollisuuden; pystynkö toimimaan talossa jo suhtkoht itsenäisesti ja ideoimaan itse omat toimeni, huomioonottaen tietenkin samalla talon tapahtumien rullaamisen?

viikon visualisuusanti on siis täydellisesti oman onnenkantamoien ansiota, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa mm. tutuksi tulleiden osastomyyjien siivous/ylläpito -paikallaoloni huomiointi plussattuna uutuustuotteiden saapumiseen on yhtä suuri kuin ninalle hommia! työmäärä on siis koko viimeviikon ollut hyvin epävarmaa ja sitäkautta vaihtelevaa aina päivän mukaan, mutta onnenkantamoisia sattui näin jälkikäteen tarkasteltuna erittäinkin mukava määrä. tässäpä tuotoksia:

ensimmäinen toimi asettautui tiistaille naisten muodin saralle: alusvaatteisiin oli onnekkaasti aamulla saapunut chantelle:lle muutama uusi alusasukokonaisuus, ja heille oli tarpeen tehdä tilaa ja asettaa esille. siispä muutama tiivistys ja tuotevaihto telineistä seinälle, sekä toisinpäin ja volá! esillepanopaikka oli valmisteltu. valittu teline sijaitsi mukavasti vieläpä mallinukkepöydän vieressä, siispä valkoinen patsaskin sai uutta ylleen.

Alusasukokonaisuuksia saapui kahdessa värissä; musta ja tummanharmaa. järkevintähän oli tietenkin koota toinen väri seinän toiselle puolelle, ja toinen vastakkaiselle.

alushousut on suotavinta asettaa aina alimmaisiksi, mutta ainahan on tietenkin joustovaraa. tässä tapauksessa pääsääntö kuitenkin oli esillepanon aatelia ja liivit aseteltiin lukumääränsä/kuppikoonsa perusteella näinollen jäljelle jääviin piikkeihin lukumäärin 3 ja 3.

mallinukelle valitsin mahdollisimman tumman alusasuversion, sillä jollain tapaa valkoisen pohjan antama kontrasti antaa mahdollisimman näkyvän esittelyn tuotteelle.
torstainen lastenosastovierailuni poikikin yllättävän monipuolisen ja runsastoimisen päivän. vaikkakaan esillelaitettavaa ei täällä ollut, oli aiemmat uutuustuotteet ripoteltu hieman miten sattuu. silmäni havaitessa tämän päätti aivotukseni asian olevan juurikin nyt hoitamisen tarpeessa. baby -osaston molo, sekä name it osastoosuudet joutuivatkin käsieni terrorisoinnin kohteeksi. molo -osuudessa ei juuri paljoa muutosta tarvinnut hyvän näköisannin aikaansaamiseksi tehdä. vain parin inspiraatio-asusteen ripustaminen ensimmäisiin piikeissä roikkuviin tuotteisiin, sekä muutama tuotesijaintivaihdos riitti mainiosti. seinästä tuli aiempaa täydemmän- sekä kokonaiskattavamman näköinen.name it osio antoikin sitten hieman enemmän haastetta. kyseisen merkin tuotteille oli annettu elämistilaa neljän seinän ja yhden lattiatelineen verran. lattiateline ammotti suurinpiirtein tyhjyyttään, kun taas seinän tuotelukumäärä oli jo hyppäämässä syliin, niin tyttöjen kuin poikien osuudella. paljouden kannalta poikien vaatteita oli kuitenkin enemmän, siispä tämän sukupuolen edustajan pukeutumisasiat ansaitsivat niin kahden seinän, kuin lattiatelineenkin verran esittelytilaa.

tuotteita ei kuitenkaan tahtonut riittää aivan täydellisen kokonaisvaltaisen näköiseen laittatielineeseen, siksipä hätäratkaisuksi sopii mm. housujen tuplaesittely.

ja samaa tuplaesittely-tekniikkaa tuli käytettyä myös telineen toisella puolella

pientä tyylijakoa oli mahdollista toteuttaa seinien tuotteiden valitsemisvaiheessa; tämän seinän nimesin "swag-baby":ksi.
ja toinen seinä lutviutui "seilori-baby":ksi. tyylien nimeäminen ennen varsinaista tuotteiden siirtoa ja asettelua helpottaa huomattavasti yhdisteltävien tuotteiden päättämisessä, sekä käytettävien tuotteiden sijoittelemisessa.
tyttöjen osuus ei ehkä aivan niin mielenkiintoista nimeämistä osakseen saanut, jaotteluperusteina toimivat lähinnä värit.

järkevän näköinen seinärakenne meinaa joskus alkaa haastavaksi toteutettavaksi, sillä vaatteiden pituus ja leveys eivät aina ole sopusoinnussa keskenään. tällöin pitää vain pyrkiä sen hetkisten mahdollisuuksien puitteissa oleviin parhaisiin mahdollisiin ratkaisutoteutuksiin.
perjantaina pääsin vielä erittäinkin kokonaisvaltaiseen myymälänhahmottamishommiin: global:in kaksi uutta yö-/oloasua odottivat esillelaittoaan ja esilleasettamispaikkaansa - molempia kokonaisuuksia tupsahti kaiken lisäksi kahta eri väriä. muutamia käyttämättömiä telineitä oli mahdollista ottaa hyötykäyttöön, haasteena vain oli globalin osasto-osion kalusteiden uudelleenjärjesteleminen niin, että asukokonaisuudet ovat yhdessä esiteltyinä, mutta samalla luontevasti soljuttuvina muun kyseisen merkin tuotevalikoiman joukkoon. ratkaisin asian usean venkslailukokeilun jälkeen niin, että eräs "vanhempi" yöasukokonaisuus sai siirtyä hieman syrjempään ja kahdelle erilliselle telineelle (ensimminen kuva), ja heidän luovuttamat keskemmällä osastoa sijaitsevat rekit saivat täyttyä uutuuksista.

siirrettyä yöasukokonaisuuttakin oli kahdessa eri sävyssä, eivätkä molemmat millään mahtuneet houkuttelevan näköisesti yhteen lattiatelineeseen. siispä ronskisti asettelin toisen värin lattiatelineeseen, ja toisen sijoittelin hieman syrjempään (mutta silti näkyviin) seinänvierustalle eräänlaisille rekkitelineille. taustalla oli myös idea saada käyttämätön takaseinä jotenkin hyödynnettyä, sen ollessa aiemmin jo vaikka kuinka pitkään tyhjyyttä ammollaan. nyt takaseinä ei ole enää vain seinä!
ja uutuudet pääsivät kahdelle rekille, minkä tovereiksi päätin ottaa vielä pienen lattiatelineen. syy päätökseen syntyi halusta jotenkin saada uutuutta korostettua, ja näin yksittäisellä ja pienellä kolmiulotteisella esittelykalusteella halu täyttyi.
on aivan pakko nyt tässävaiheessa sanoa, että jonkinlaista omaa lemppari-ideaa visualistin hommassa on päässyt syntymään! muodin osastoilla pyöriessä on aivan luksusta päästä seinien tekoon ja sitäkautta ideoida käytettävistä tuotteista tyylijaotteluja, asukokonaisuusideoita sekä stailausmahdollisuuksia. ehkei se olekaan enää niin mahdoton ajatus saada joskus itselle tieto siitä, mikä on se oma juttu. mutta asiasta seuraavaan eli ensiviikkoon: viimeistä tullaan viemään ja nyt (thank god!) on tiedossa jo koko viisipäiväinen anti: one way -osasto pistetään uuteen uskoon kolmen visualistin voimin ja itse lukeudun mukaan tähän työryhmään. siivillä tullaan menemään, mutta ketäpä flow-lento haittaisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti