12. lokakuuta 2013

meidän naisten syleilyssä

huhhei, jos kelaan aikaa viikon takaperin oli kyseinen päivä taas jonkin uuden alku. maisemanvaihdos jälleen helsinkiin ja työssäoppiminen Me Naisissa odotti alkuaan. olin intopinkeänä jo ennen oppijakson alkua taikka tietoa siitä, mitä sitä oikeastaan edes kyseisessä lehdessä on itseni mahdollista tehdä. nyt näin ensimmäisen viikon läpikäyneenä ei ennakkoinnolle näy loppua, taikka edes laantumisen merkkejä - päinvastoin. aivan mahtava fiilis!

kuvaukset tienpäällä
toimin siis seuraavat harjoitteluviikkoni Me Naisten muotitoimittajan assistenttina, ja tähän näin aluksi toimeenkuvikseni on selkeytynyt mm. lehden muotiosioiden aihe- ja tuotekeruuta catwalk-kuvastoista sekä kuvapankeista, kuvausavustusta (mm. tuotteiden purku, esiteltävien tuotteiden suunnittelu, kuvausten valaistusavustus, mallin vaatetusavustus, tuotteiden kirjaus, kuvaustuotteiden palautukseen pakkaus..) ja tarvittaessa muidenkin lifestyle-osiotoimittajien (kauneus, sisustus, ruoka, freelancer) erinäisten lehtijuttujen avustamista. kuluneeseen ensimmäiseen viikkooni on kuulunut jo lehden palstaosion "viikon tyyli" tuotteiden sekä inspiraatiokuvien etsiminen, ruoka- ja muotikuvauksissa toimiminen kaikkine edellä mainittuine osioineen sekä ihan yleistä lehden toimitukseen tutustumista niin palavereiden kuin studiotyöskentelyjenkin kautta. kuvauksia toteutettiin niin tienpäällä kuin"luonnonvalo" studiossa (valokuvaaja ei käytä mitään lisävalaistusta saatikka salamaa, ainoastaan ikkunoista kajastavaa auringonvaloa). tiivistetysti siis aivan mahtava viikko takana!Pienenä taustietona kerrottakoon Me Naisten kuuluvan lehtitalo Sanoma Magazinesin perheeseen. jo nimestäkin on läpinäkyvästi pääteltävissä lehden sisällön kohdentuvan naisiin ja sisältöaiheita riittää varmasti jokaisen intresseihin: kauneutta, terveyttä, muotia, sisustusta, henkilökuvauksia, elämäntarinoita, lukuvinkkejä, uutisia.. siis erittäin monipuolista! tyylillisesti Me Naiset on hyvin käytännöllinen, eli kaikki sisällössä esiintyvät asiat ovat helposti lukijan sisäistettävissä ja itselleen käyttöönotettavissa. Lehti ilmestyy kerran viikossa, mikä takaa toimitustoiminnassa ripeän työskentelytahdin.

seuraavalle viikolle panostani buukattiin mm. viikon tyyli-osion tuumailuun, freelancer muotitoimittajan kuvausassariksi samoin kuin oman muotitoimittajamme kuvausapuriksi. innolla ensiviikkoon, ja vielä näin loppumainintana pieni itseni mainostus: osta viikon 42 (seuraavan viikon torstaina pamahtaa kauppoihin) Me naiset ja plärää lehti "viikon tyyli" -palstalle, sain nimittäin oman puumerkkini jo osittaisen toteuttamisen johdosta kyseiselle osiolle. itse ainakin leikkaan sivun talteen, kehystän ja pistän seinälle - olen niin ylpeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti