16. joulukuuta 2012

Kuvaustudio kulkee


Oli aika taas kerätä kuvauspoppoomme ja -kamppeemme ja hypätä liikkuvan nelipyöräisen kyytiin. Etuvalomme etenemismääränpäänämme toimi tänätiistaina Tarvasjoki sekä Paimio, joissa joulua järjestettäisiin Suomen, sekä Venäjän malliin. Läpi tuulen, tuiskun ja huonon sääennusteen päästyämme, parkkiruutu sattui päivän aluksi tiimiläisemme sukulaismökille Tarvasjoen kupeeseen – suhteet siis kunniaan!
 
Suomalainen joulu toi mieleemme maanläheiset sävyt, pellavan sekä ripauksen lapin mökkitunnelmaa. Ja nämä kaikki kriteerit täyttyivät moninkertaisesti kuvauspaikkamme tilojen puolesta, mistä syntyikin vastustamaton pakkotarve tehdä kahdet kuvaukset kotimaamme joulusta. Järjestelyt alkoivat saunanlauteelta ja päättyivät halkovarastoon. Tässä tuotokset:

 Lauteille tuotiin kaikke mahdollista, mitä saunassa ei normaalisti näe, mutta kuuluu jouluumme. Suomi <3 sauna

Havuja ja olkipukkeja


Toinen suomikuvauksemme halkovajassa toi taustoiltaan kauniin maanläheisen tunnelman

Kaunista yksityiskohtaa lahjapakettien kupeesta
 
Sormet kohmeessa, varpaat jäässä ja hampaat kalisten pakkauduimme jälleen penkinlämmitysten turvaamina liikuttajaamme ja matkasimme kohti Venäläistä tunnelmaa tiimiläisemme tädin luo Paimioon. Kyseisessä paikassa sijaitsi jo kertaalleen opinnäytetyönä toiminut, ihanteellinen Venäjän hienostuneen kimalluksen- ja kristallisuuden -kuvastajahuone, siis noin tapetillisesti. Teimme taikatassuillamme oman näkemyksemme maatuskoiden joulumaasta, ja tältä se näytti:

Hienostunutta vaaleanpunaista, Venäjän kristallia, maatuskaa ja ripaus hopeaa – siitä on Venäjämme joulu tehty

Hieman lähempää kuvaa pöytätarjottimestamme

Kokeilimme toteuttaa saman myös sinisenä

Takaseinän asetelma ansaitsi ihan oman ruudun
Taas on todettava matkailun avartavan, jopa näinkin lyhyillä reissualueilla, sekä tällaisilla aiheilla. Suurin ongelma näissä studion ulkopuolella tehdyillä kuvauksilla on riittävän valaistuksen saanti ja – kohdistaminen, sillä harvoin lisävaloja on mahdollista hommata. Mutta yritysten ja erehdysten kautta, alkaa silmä pienin askelin näkemään valosuotuisat kuvauskulmat, sekä mahdollisuudet. Onneksi ja samalla valitettavasti loput kuvaukset teemme koulumme kuvaustudiossa, mutta tähän mennessä oivalletut asiat kulkevat takataskuissa, pullistaen niitä jokaisen kuvauspäivän jälkeen aina pari senttiä. Pitää kai piakkoin ostaa tilavemman pöksyt..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti