15. kesäkuuta 2013

street art - prosessifestarit

näin hieman myöhässä ja jälkikäteen tuli mieleen ilmiantaa helsinkipäivääni siivittämä prosessifestivaalin tarjonnan katsaus. ei, kyseinen keissi ei niinkään koulutyöskentelyyni kuulu, mutta ai oi mitä taidokasta katutaidenäyttävyttä siellä olikaan!


 viron suomen-instituutti järjesti suvilahdessa helsinkipäivänä (12.6) nyt ensimmäistä kertaa kansainvälisen katutaide- ja kaupunkifestivaalit, jossa keskityttiin katu- ja graffititaiteen + muun tämäntyyppisten julkisivutaideprojektien esittelyn sekä edistämiseen. näin sydämensä asfalttitaiteelle menettäneenä ei uhkaava ukkosen jyrinä taikka säännöllisen epäsäännöllinen tihku-/kaatosade saanut tällaisen tapahtuman väliinjättämisajatuksia edes ehdolle, vaan tennareiden suunta työpäivän jälkeen eteni huppu päässä ja kamera kaulassa kohti suvilahden taidonnäytöksiä. tässä valikoituja paloja myös kynnelle kykenemättömille:


 
pahoittelut itse taiteilijoille jos he sattuvat lapsosensa täältä bongaamaan: kuvien rajaus saattaa kokemattomissa kamerakäsissäni pätkäistä pienen palan taiteesta pois - syvimmät pahoitteluni siitä.

ja vielä lopuksi pieni mielipidevalistus: miltä kaupunkinäkymät tuntuisivatkaan, jos tylsänharmaat kivetykset, haukotuttavat betonijulkisivut yms. yhtä inspiroinnintappavat esiintymät olisi lain nimissä mahdollista antaa street artin harjoittajille alustaksi? yhdessä katukuvaa kauniimaksi - ei ne graffitit maailmankuvaa ainakaan rumenna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti