9. kesäkuuta 2013

kesä in da stokka

kesä paistaa, suomalainen hipiä käryää niin ettei aina ole varma käveleekö vastaan rapu vaiko kaksijalkainen ja ah, niin ihanat itikatkin onnistuivat jo yllättämään jättäen jälkeensä viikonlopun aikana parin kutiavan palleroisen verran muistutuksia olemastaolostaan. tällainen kuvaelma on yleensä meinannut lomaa suviaikana, muttei tälläerää - opiskelut jatkuvat! työssäoppiminen helsingin stockmannilla tulee siivittämään aina lopuillaan olevan viikon maanantaista aina heinäkuun loppumetreille asti aikani kulkua. vaan ei hätää, hieman leppoisammissa merkeissä (mutta tietenkin kunnialla) kyseinen keissi tulee sulkamaisesti kokemuksienhattuuni istahtamaan - kuuden tunnin työpäivät kun antavat armoa vielä muuhunkin energianpurkumahdollisuuksiin! (plussana tietenkin vielä elokuussa häämöttävä parin viikon loma, wuhuu!)

kesäaika näin suuressa tavaratalossa on tällä hetkellä hieman hassua aikaa. nyky-yhteiskuntaa piinaavan työtä-ei työtä -draamanelkeet kun koskettavat melkeimpä jokaista yritystä, mikä tietää jo itsessään luonnollisesti pientä kaoottisuutta liikkeiden pyörittämisessä. tämän kaiken plussaksi ilmenee vielä tietenkin sitten nämä auringonajan perusmyllytykset: alennusmyynnit, vakkari työntekijöiden kesälomat, turistillisuus.. mitä vielä jaksaisin muistaa lisätä.. pointtina siis, ettei harjoittelijan ottaminen kaiken järjen mukaan ole ihan sitä helpointa näissä tilanteissa, siis iso kiitos jo nyt stokkalle siipiensä alle huolimisesta! hirvittävän mullistavia visualistin toimia ei näin ennalta sanottuna luultavimmin tällä kaudella eteeni tupsahda, mutta päivittelen toki toimiani blogiin koko kesän ajan - sisältösuuruus vain vaihtelee viikkojen ja siihen sisältyneiden toimien tarjonnan mukaan.

viikko alkoi tunnetusti näin perus ensimmäisen työpäivän toimella: tutustumisella. kun pääni oli saatu mahdollisimman pyörälle kulkureiteistä, ihmisten eri tiimeistä, meneillä olevista sekä tulevista kampanjoista oli aika rueta ihan oikeisiin hommiin. lisäkäsille oli käyttöä astiaosastolla, missä arabian astiastot vaihtoivatkin olinpaikkaansa kodin-tiimiläisen ohjeistamana ja minun käsieni suovittamana hyllyltä pöydälle ja vastavuoroisesti pöydältä hyllylle. siis pöydän rakennusta, sekä hyllylle asettelua heti alkumetreillä. mukavaa!
loppuviikon neljä päivää viettelinkin visuaalista aikaani vaateosastolla: aluksi Burberryllä, ja lopuksi alusvaate-/bikiniosastolla.

Burberryltä löytyy kaksi osiota: london ja british. näin lahopäänä en valitettavasti pysty enää mieleni sopukoista kaivamaan kumpaa tiistaisen työparini kanssa kunnostimme, mutta jokatapauksessa tällaisen brändin esillepano oli jollaintapaa uutta, ja jollaintapaa vanhaa. kokoja on siis esillä 3-4 kpl, mikä olikin jo tutuksi tullut marimekon aikana, mutta viikkaus - ne tehdään paperin kanssa. ei vaikeaa, mutta erikoisuutta. seinän teko päätettiin esimerkki esillepanoista, mistä tuumailimme käytettävien värien määrä, sekä vaatekokonaisuudet.

etupöydän mallinuketkin saivat uutta vaatetustaan ylle, ja kyseiset kuteet on puhtaasti vain järkeilemällä päätetty - siis mitä esitellään jo isommin pöydillä tai seinällä, ei ole tarvis pukea enää ihmishahmoon, vaan esittelymahdollisuus on suotavaa antaa mahdollisimman monensorttiseelle vaatteelle - muun värimaailman mukaisesti tietty. haasteellisuutena tupsahti mallinukkejen rakenne: ei irrotettavia osia, vaan nämä kaverit oli puettava lähinnä tarhaikäsiten lasten tapaan.
alusvaatteissa vieraillessani pääsinkin björn borg:in pöydän ja hyllyn tekoo! uusien pikkupöksyjen ja liivien saapuessa päätös kokonaan uuden pöydän vahtamisesta tuntui luontevimmilta, lisänä tietenkin tekomahdollisuus siinä mielessä, että olin tuonut lisäkädet tullessani työssäoppimaan. alusvaateosastosta vastaava työtoveri antoi pientä ideanpoikasta pöydässä esiteltäviin tuotteisiin, mutta eisttelytapa ja -järjestys annettiin omien silmieni arvioitavaksi.

koska pöydällä olleita tavaroita ei tietenkään viedä vain varastoon muhimaan vaan he jatkavat olemassaoloaan myymälän puolella, oli pöydän viereisen hyllykön ulkomuotokin pistettävä uusiksi. tavaraa ollessa paljon, ja lähtönäkymän viestittävän hyvinkin kaoottista ulkomuotoa, voin sanoa aikaa menneen toimeen (hyllykkö + pöytä) hieman alle työpäiväni tuntimäärän.


värien puolestaan hyllykön yläosa oli mahdollista asetella karkkihyllymäisen kutsuvaksi - tietyin järkiperustein varustettuna. matemaatikon lahjojakin kaivattiin tuumailessa kappaleiden esittelymäärän mahdollisuutta.
torstain ja perjantain välisenä yönä tehty kassan siirto johti myymälään tyhjän paikan synnyn. päätimme levittää alusvaatteita siis kyseiselle osiolle ja esittelyresursseksi minulle annettiin vaaleasta tummaan, mutta sekään ei olisi kiveen hakattu sääntö paremman idean tullessa esille.
viikko hujahti, erittäinkin hyvä maku suussa jatketaan tästä eteenpäin. erittäinkin mahtavaa stockmannilla työskentelyssä on sen osastopaljous, ja niin erilaisten asioiden parissa työskentely. niin työkavereita, kuin rakennuskerroksiakin on tottumaani kymmenkertainen määrä, mutta tämä ei missään nimessä ole negatiivinen asia - päinvastoin. mielenkiinnolla eteenpäin ja helsinkiläisen merentuoksun edennyttämänä ensiviikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti