16. kesäkuuta 2013

summer salea

ilma viileni, mutta vain sään osalta - työviikosta ei hikipisaroiden katoamisesta ollut pelkoa. viisipäiväinen touhuaminen aloitettiin salamyhkäisellä alennusmyyntien valmistelulla, eli tuotteita siirreltiin, järjesteltiin, tarkasteltiin ja tuumailtiin ennakoiden perjantaista alennusmyyntipommia. kodinosasto toimi melkeimpä koko viikon höyryämismiljöönäni ja kyytiä saivat niin koriste-esineet, kehykset kuin kynttilätkin näin muutamia mainitakseni.

alkutekijöiksi kosta boda:n koriste-esineet oli mahdutettava vitriiniin. vasemmassa reunassa kuvassa elelevät huulipuna/kynsilakka-asiat esittelivät itseään aiemmin pöydällä, mutta alennustavarapaljouden takia, oli heidän aika siirtyä aitiopaikalta vitriiniin, muiden kyseisen merkin  kollegoidensa kanssa.

haasteena ilmeni kynsilakka- sekä huulipunakoristeiden mieletön korkeus, mitkä oli jollain tasolla suotavaa saada muiden vitriinitasojen/korkeuksien kanssa järkevän näköiseksi.           

seuraavaksi ennakoitiin jo alepöytää asettelemalla miinushinnalliset tuotteet punaista lätkää vaille valmiiksi:
ja tämän pöydän teossa valkeni erittäinkin olellinen asettelukriteeri: kokonaisuuksissa haetaan pyramidimuotoa! silmä kyllä on havainnut kyseisen muotohaun, mutta aivot vaan eivät tähän mennessä olleet ymmärtäneet miksei omat pöytätekeleeni ole täysin näyttäneet stockmannin tyylisiltä. huh, ja kiitos työtoverilleni tästä selkeytyksestä - huomattavasti helpottui tulevien pöytien rakennus!

NouNou - sarjan tuotteet katsottiin seuraavaksi järkevimmäksi tiivistyskohteeksi, ja astia/koristeperhe mahdutettiinkin kahden pöydän sijasta yhdelle:

kyseinen pöytä oli minulle henkilökohtaisesti hyvinkin mielekäs taituroida - värikkyys ja tietynlainen naivius sai hymyn huulille. samalla edellämainitut positiiviset yksityiskohdat toivat tietenkin pientä haastetta: kun on värikästä, sekä muodokasta, on sekava lopputulos hyvinkin helposti esillä. nyt tulivatkin marimekon aikaiset opit käyttöön!
aletuotteiden siirtely etupöydille aiheuttikin sitten massakatoa hyllyille. tämä mahdollistikin kodinosaston kokonaisvaltaisempaa uudistamista, ja normaalihintaisten tuotteidenkin pöytiä pistettiin uutta ilmettä

lähtöajatuksena oli yhdistää villa stockmann - tuotteita (korit, korurasiat, kehykset..) yhdelle pöydälle, mutta pelkästään näillä tuotteilla loppunäkymä vaikutti turhan raskaalta. siispä yhdenmalliset lasiset karkkipurnukat kehiin ja ilme on heti hengittävämpi sekä keveämpi

yllä olevan kuvan molemmin puolin sijaitsee ikäänkuin kaksi maailmaa: värikäs ja leikkisä "piknikpöytä" sekä ylempänä esittelemäni kartanomainen ja juhlallisten asioiden omaava pöytä. tämän kattauspöydän ideana olikin saada kyseiset maailmat jollain tavalla kohtaamaan keskenään, ja piknikkiä tuotiinkin tekstiileillä sekä koristekasveilla. nämä yhdistettiin erittäinkin hienostuneisiin kynttilöihin, kehyksiin, sekä korurasioihin ja tadaa, maailmojen liukuvuus toisiinsa toimii nyt paljon luontevammin.

vaikka juhannuskaan ei vielä ole edesmennyttä aikaa, ajatellaan silti kaupallisella alalla hieman lähitulevaisuutta kauemmaksi: siis rapujuhlat tekevät tuloaan! uutuus rapujutut esitellään yllä olevan pöydän viereisellä hyllyllä, joten oli vähintäänkin luonnollista täyttää tyhjäksi jäänyt pikkutaso asiaan mahdollisesti yhdisteltävillä tuotteilla.
perjantaina alennusmyynnit sitten virallistettiinkin ja hullunmylly oli taattu - miten hulluiksi ostelijoiksi kansa muuttuukkaan noiden miinusprosenttien myötä! siivousta tiedossa ja ninjan elkein väen väistelytaktiikkaa on harjoitelava. paljon on opittu ja paljon vielä opitaan. tuleva viikko onkin juhannusjuhlan ansiosta päivää lyhyempi, ja ai että maltanko pysyä tulevaa keskikesänjuhlaa edeltävinä päivinä edes pöksyissäni! vaikka kuinka mielenkiintoani koukuttavaa visualistin hommat ovatkin, valehtelisin jos väittäisin ettei pikku lomabreikki olisi tarpeen. juhlaa odotellessa ensiviikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti