23. elokuuta 2013

sitkeä sissi

Jos viime viikko oli puolillaan hulinaa, niin kuluva oli täynnä sitä. en oikein käsitä näin jälkeenpäin tarkasteltuna kuinka omaa työn touhua ja intoa tapahtuman edentämiseen on noinkin paljon jaksanut riittää, siis ilman ensimmäistäkään todellista turhautumisen ajatusta, mikä yleensä ilmentyy sanoina "mä lopetan". vastoinkäymisiltä kun ei tekevä voi välttyä, ja tämä sanonta todellakin lunasti olemassaolonsa todenmukaisuuden: tilausten rahakanava tuntui kaivurilla kaivamisenkin jälkeenkin epäselvyyttä häilyvältä, tapahtuman järjestämispaikan virallinen nimi sekä osoite liikkuivat vain huhupuheina vailla varmistusta, ohjelmistorunko koki useamman kuin yhden vastaiskun ja tulostukseen tuppasivat lähteä niin väärät koot kuin versiotkin. ongelmat onneksi on tehty ratkaistavaksi, ja kuka sitä turhan helppoa käyskentelyä pidemmän päälle jaksaisikaan! usean puhelinsoiton, grafiikan venkslauksen ja sinnikkään tulostus-napin painalluksen ansiosta konkreettiseksi voitoksi kehkeytyi mm. yrittäjänpäivän pinssien, postikorttien ja t-paitojen tuotantoon saaminen, julisteiden levitykseen vienti sekä ohjelmistotiedotteiden jakaminen kutsuvieraillemme - aivan mahtava fiilis! minä 1 - vastatuuli 0. mitä enemmän tapahtumasta saadaan viilattua, sitä enemmän alkaa omakin järki jo ymmärtää meidän todella järjestävän jotain oikeasti tapahtuvaa, huh! jokainen sinnikkyyden siemen on varmasti lopputuloksen arvoinen, ja tätä tekemisen tahtoa on kunnioitettava määrä koko luokallamme.

kaiken luurissa roikkumisen, tilausten hoitamisen ja grafiikan korjailun lomassa lopputulokseksi sai siis jotain näytettävääkin aikaiseksi, tosin y-päivään liittyvää:


flyerin ulkoasu on graafikkotiimimme marjaanan käsialaa. ainoana etukannen korjauksena muutin osoitteen haluttuun muotoon, vaihdoin sloganin puhekielisemmän version sekä lisäsin ammattiospiton logon
 
flyerin takapuoli kokikin hieman suuremman muutoksen, mutta vain tekstiasettelun osalta. ohjelmarungon muuttuessa joutui flyerikin useaan syyniin ja lopulta parhain ohjelman asettelutapa lutviutui näin

tapahtuman pajanpitäjät varmistuivat, ja jokaisen pajan ovikyltti toteutettiin tältä pohjalta. esimerkissä oma kultamme: visu-pajan ovitunniste

koska ilmainen mainonta kannattaa aina, oli vähintäänkin järkevää toteuttaa eräänlainen mainosbanneri näin loppukirin ajaksi. timeline esiintyy mm. käsi- ja taideteolisuusalan sekä salon seudun ammattiopiston facebook sivuilla.
ja kaiken tämän tohinan keskellä ehtivätpä kelmin elkein opettajamme vielä toteuttaa pienen illustartor treenin kilpailun muodossa: pikasuunnittelussa toteutettiin kiltakoululle kunniakilpi, joka myöhemmin vesileikataan ja luovutetaan palkintona asentajakillan henkilölle. luokkamme kilpisuunnittelun tuotosten kesken toteutettiin pienimuotoinen äänestys ja onnekkaasti pääsin kokemaan jotain mikä tapahtuu itselleni erittäin harvoin: voitin! olen ylpeä pikatuotoksestani. (koska kilven asaitsija on vielä tietämätön kunniaräiskästään, toivon todella senkin epätodennäköisyyden olevan käymättä toteen, että paljastaisin yllätyksen hänelle tätä kautta. mutta jos vahinko tapahtuu; pyydän anteeksi ja käsken esittämään luovutushetkellä yllättynyttä).

uutena tuttavuutena esiintyivät viivoihin liitettävät "polut", jotka mahdollistavat mm. yhteisymmärryksen vesileikkuukoneen kanssa tietynlaisia kuvioita toivoessa. sama polkusysteemi toteutuu myös teippauksia suunniteltaessa!
jos viikkoa olisi kuvattava yhdellä sanalla, se olisi ehdottomasti tehokas! aivan käsittämätön määrä valmistunutta, kehittynyttä sekä uutta asiaa toteutunut - tästä ei voi olla kuin hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti