19. syyskuuta 2013

kuratassupäivät

marimekon työssäoppimisajallani eräs fiksu oppi-ihmiseni sanoi nämä muutamat viisaat ja mieleenpainuvat sanat: "joskus vaan on niitä päiviä kun tassuista ei tule muuta kuin kuraa". ja tämänhetkinen mielentila on juurikin tuo, ettei viimepäivinä tassut ole tarjonneet muuta kuin kuraisia tuotoksia. kyseinen lause siis tarkoittaa sitä, ettei yksinkertaisesti pää keksi itseään miellyttäviä ideoita taikka työn kädenjälki on muuten vain heikkoa ja tylsän oloista.

viikon projekteina ovat olleet niin varsinais-suomen sijaishuoltoyksikön messuseinät kuin tämänpäiväinen sisustustekstiiliopiskelijoiden tuotteiden esillepanoideointi plus toteutus. molemmat pissaa pahasti tai vähemmän pahasti. messuosason valokuvakollaasiseinämän käyttö-otokset falskaavat tarkkuudessa, eikä edes usean tunnin photoshop korjailuyritykset tehonneet suurtulosteen armottomassa totuuspaljastuksessa. ja esillepano-osuus, noh, ajatukset eivät vaan ottaneet tuulta alleen joten ideat sekä niistä poikineet mahdollisuudet lyssähtivät kuin kananlento. lienekkö syynä syksyn tuoma hämäryys ja siitä seurannut d-vitamiinin puutostila aka vireystason lasku, mutta varmuutena pidän sitä etteivät tällaiset onnettaman oloiset päivät kestä muutamia vuorokausia pidempään. esiteltäköön nämä surullisenkuuluisat viikon tuotokset:

pyykkinaru -senäkankaan kuvaukset sentään olivat sujuneet erittäinkin hienoin lopputuloksin! itseni hommiksi jäikin vain pienoinen kuvan viilaus+muokkaus, eikä tyrimistä (thank god) päässyt tapahtumaan
ja tässä pirullinen kuvakollaasi seinämä. suurentamista kestämättömät valokuvat ovat jo skannausvaiheessa taltioitava suuremmalla resoluutiolla, jotta mahdollisimman monimuotoiset kuvien käyttökoot toteutuvat yhteistyökykyisesti
kuten manasin, esillepano ei ollut sitä parasta ulosantiaan. jotain jäi puuttumaan, mutta surullisen tosi on se ettei luovuus käskemällä toimi.
huonoista päivistä lannistumattomana, huomenna koittaa habitare! messureissut ovat aina tarjonneet mielettömästi uutta näkemystä asetteluista, graafisista ratkaisuista ja väreillä kikkailuista, ettei oikeastaan voi olla kuin intoa pullollaan inspiraatiokeruureissun tiedostamisesta! viikko kääntyy vielä hyväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti