20. syyskuuta 2012

vedä ja karhu


ensimmäinen kohtaamiseni Pull&Bear muotiliikkeen kanssa tapahtui unkarissa viimevuoden keväällä. kyseinen putiikki kiinnitti katseeni kaiken kauppakeskushälinän keskellä niin käytetyillä sisustusmateriaaleillaan, vaatteiden esillepanollaan kuin kokonaistyylilläänkin. kaiken lisäksi se oikein huokui fiilistä, mikä kutsui vaatteiden tarkasteluun ja niistä haaveiluun vaikkakin tuttu toverini matti olikin jo muutamia liikkeitä aiemmin hypännyt kukkarooni. Nämä yllämainitut vaikutteet ovatkin syy, miksi kyseinen liike palasi mieleeni yritysanalysointitehtävän myötä. tahdoin ymmärtää tätä liikettä, tutustua siihen ja sen toimintatapoihin paremmin!

pull&bear on siis kansainvälinen muotiliike, joka on perustettu vuonna 1991. se on suunnattu nuorille, jotka kaipaavat huolettoman rentoa lookkia mutta silti muodinmukaista, tai ehkä jopa jollaintapaa edelläkäyvää. voisin kuvitella, että kyseisen liikkeen vaatteita ja asusteita käyttävät persoonat haluavat kuvastaa ulkoisella olemuksellaan niin aatteitaan, musiikkimakuaan, elämäntapojaan kuin ajatusmaailmaansakin. tämä tietenkin pätee hyvin useaan kahdella jalalla kävelevään tai yleensäkin vaateisiin pukeutuvaan eliöön, mutta jostain syystä erityisesti tämän liikkeen tarjonta antaa näkyvästi sen tietyn elintapa-ajatuksen sitä katsovalle. henkilökohtaiset mieltymykseni voivat toki olla yksi syy, miksi ajattelen näin mutta..


yrityksen sivuilla kerrotaan kuinka pull&bear:in suunnittelijat luovat mallistojansa seuraamalla ensin kansainvälisiä muoti-ilmiöitä, pinnalla olevia musiikkityylejä ja artisteja sekä katu- ja clubityylejä, minkä jälkeen parhaat ideat poimitaan ja saadaan niistä inspiraatio uusien tuotteiden hengelle. Tästä he etenevät näkemänsä uudelleentyöstetämiseen, jotta kaikesta saadaan yrityksen imagon näköinen ja bäng! mallisto on valmis. erittäin ajateltu toimintatapa, ihailen.

 kaiken tämän lisäksi pull&bear on ympäristöystävällinen! he taistelevat ilmaston lämpenemistä vastaan todella monella saralla, siis yrityksen toimintatapojen osalta. käytössään muotiliikkeellä on ekotehokas johtomalli, minkä päämääränä on jokaisessa maan putiikissaan vähentää energiakulutusta 20%. tämä on toteutettu miettimällä liikkeiden sisustusmateriaalit, valaistukset, lämmitykset/ilmastoinnit ja kalusteet ympäristöystävällisiksi ja kierrätysmahdollisiksi. liikkeiden työntekijät myös koulutetaan tiedostamaan kierrätyksen mahdollisuudet ja energiaystävällisen kulutuksen toteuttamisen. asiakkaille annettavat muovipussit ovat biohajoavia ja paperipussit taas FSC-sertifioituja (=kaikki työvaiheet valmistamisesta kauppaan tuloon on toteutettu luontoa kunnioittavasti). asusteiden ja vaatteiden turkisosuudet eivät koskaan ole aitoja ja aidot nahkatuotteetkin hankitaan vain tiloilta, missä eläimiä ei ole vartavasten teurastettu niiden nahan takia. mielestäni arvostettavaa toimintaa, ja uskon sinisilmäisesti tämän olevan juuri niin hyvää ollakseen myös totta.


ja koska tätä ihastukseni kohdetta ei ole vielä tänne tuhansien järvien maahan saatu, on minun melkeinpä velvollisuus pistää vielä linkki, mistä kaikki kiinnostuneet voivat kyseisen yrityksen tarjontaan tutustua oman mielenkiinnon mukaan. sormet, varpaat ja vielä vaikka kainalot ristiin, jotta saamme ehkä hamaassa tulevaisuudessa vierailla suomen pull&bear:ssa!

http://www.pullandbear.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti