23. toukokuuta 2013

päästä ideaksi - ideasta illustratoriin

messuosasto pääsi tänään ihan kunnolla rullaamaan. maanantaisessa asiakastapaamisessa selvisi niin asiakkaamme tarpeet, budjetti, toiveet, kuin muutkin pienet nippelitiedot osastosuunnittelun varalle, ja näin itse aivotyöskentelyn oli mahdollista alkaa täydellä panostuksella. tärkeimpinä kriteereinä ottaisin esille uusien sijaisperheiden löytämistä, lapsien ja nuorien esilletuontia, sekä niinkin surullisenkuuluisan asian iloiseksi muuttamista. aamuisen messuparipaltsun tuloksena päädyimme tästä taiteroinnista-


jo koneelliseen verisointiin! ajatuksenamme on käyttää katseenkiinnitsijänä messuseinään ripustettavia suurtulosteita, jotka koostuvat lapsenomaisesti piirretyistä sekä väritetyistä lapsihahmoista. tällä jollain tasolla viestitettäisiin osaston ohi kulkevalle messukansalle asiakkaamme toimien  lapsikohdistumista, ja tällöin lapsista/nuorista kiinnostuneet mahdollisesti pysähtyvät, tai edes hidastavat kulkuaan, halutessaan ottaa selvää enemmän osaston tarjonnasta. seuraava osaston etappi olisi sen keskivaiheille sijoittuva parin nojatuolin + sohvapöydän muodostama ryhmä, johon keskitettäisiin "onko sinusta sijaisvanhemmaksi"-testin tekomahdollisuus. nojatuolien ideana olisi niiden halaamisominaisuus, eli käsinojien tilalla esiintyisivätkin kädet, jotka istujan on mahdollista kietoa ympärilleen ja näin antaa oikein iso rutistus. nojatuolin selkäosion kruunaisi sydänmalli, joka kuvastaisi niin muotonsa, kuin väriensäkin puolesta sijaishuoltoyksikön "ajoissa kotiin"-kampanjaa. näin nojatuoliryhmässä tuotaisiin visuaalisen ilmeensä puolesta esiin siis kampanjaa, mutta myös sijaisperheen turvan- ja avuntuontimahdollisuuksia. uloimpana nurkasta, mutta lähimpänä ohikulkijoita, sijaitsis 1-3 apupöytää, joissa asiasta kiinnostuneiden olisi mahdollista napata esitelehtisiä, tilpehööriä (kyniä, heijastimia, avaimenperiä..) tai vaikka jotain pientä herkkuhoukutusta mukaansa.

tämän päivän aikaansaannoksena siis suunnittelutyön lisäksi, ehti aloittaa koneellisen työstön, ja koska messupohjat on ideana rakentaa kahdella ohjelmalla, autocad sekä illustrator, oli työnjako enemmän kuin järkevää; toiselle autocad, toiselle illu - illustrator napsati itselle.

messuosaston koon jakautuessa neliömäärältään 6, ovat seinät siinä tapauksessa 2- ja 3 metrisiä. tässä kakkosen suurtulostenäköisyys.


vaikkakin piirokset ovat hyvinkin naiiveja, näkyy niissä jotain "aikuisen" käden jälkeä. näin ilme ei mene liian lastentarhamaiseksi.

siis seinät ovat jo koneella pystyssä, seuraava eteneminen on loppujen osastokalusteiden istuttaminen "lättänä" perspektiiviin ja saada ne vielä ehkä jopa käyttötarkoituksensa näköiseksi. plussa-aivotuksena tupsahti huomioon ottamattomamme tekstillinen informaatio, joka olisi mielellään istutettava osastoilmeeseen. tästä eteenpäin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti